Waar Max Verstappen gisteren het snelst was in de 1e training, wist Pérez in de middag een rondje Bakoe in de kortste tijd te rijden. Verrassend genoeg was het beide keren Ferrari die hen het dichtst op de hielen zat. Mercedes had het moeilijk. In de tweede training kwamen zij niet verder dan P11 en P15.

Toch is er een tegenvaller voor Red Bull. Gisteren zagen we Leclerc zijn Ferrari de muur in rijden bij bocht 15. Nu doet Verstappen hetzelfde. Hij blokkeert zijn remmen, zijn achterkant breekt uit en zijn Red Bull vliegt in de barrières. De voorvleugel en de rechter ophanging breken af. De stewards zwaaien met de rode vlag en Verstappen moet vroegtijdig de training stoppen.

Als de sessie verder gaat staan er nog 25 minuten op de klok. Toch worden de snelste tijden pas in de allerlaatste minuten gereden. Dan weet Hamilton ook voor het eerst dit weekend een goede tijd te rijden. Al krijgt hij wel een gigantische slipstream van Pérez, waarmee hij zes tienden wint. Gasly is uiteindelijk het snelst, met Pérez op P2 en Hamilton op de derde plek. Vanaf twee uur vanmiddag gaan we zien of Verstappen terug kan komen van deze tegenslag.

Max Verstappen crasht in de 3e vrije training

3e vrije training van de GP van Azerbeidzjan 2021

01. Pierre Gasly
02. Sergio Pérez
03. Lewis Hamilton
04. Charles Leclerc
05. Carlos Sainz

Data en tijden van de GP van Azerbeidzjan 2021

Zaterdag 5 juni 2021
Kwalificatie: 14:00 uur – 15:00 uur

Zondag 6 juni 2021
Race: 14:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)