Gisteren was Max Verstappen het snelst in de tweede training. Het was echter niet alleen maar positief. Aan het einde van de training spinde en crashte hij, waardoor de monteurs weer aan de slag moesten om de auto te repareren. Deze training kan Max zonder problemen meedoen. De crash van Leclerc had meer gevolgen. De Monegask heeft een compleet nieuwe monocoque nodig in zijn Ferrari.

Max het snelst op een natte baan

Voorafgaand aan deze 3e training heeft het geregend op Spa, waardoor de baan nog nat is als de sessie begint. De coureurs gaan dan ook op de intermediate banden de baan op. Verstappen weet een goed moment te vinden waarin de baan een beetje opgedroogd is. Hij zet dan een goede tijd neer die bijna een seconde sneller is als de tijd van Pérez, die de tweede tijd heeft.

In de tweede helft van de training gaat het weer regenen. Daardoor worden de tijden langzamer en wordt de tijd van Verstappen niet meer verbeterd. Norris probeert het nog even op de slicks, maar hij laat zien dat het circuit nog echt te nat is. Het is vooralsnog onzeker of we ook een natte kwalificatie gaan krijgen.

3e vrije training van de GP van België 2021

01. Max Verstappen
02. Sergio Pérez
03. Lewis Hamilton
04. Lando Norris
05. Esteban Ocon

Data en tijden van de GP van België 2021

Zaterdag 28 augustus 2021
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 29 augustus 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie