Hoewel onze vaste correspondent Cas Pedaal er nog steeds van overtuigd is dat we een F1-race op Assen krijgen, doet hij toch verslag vanaf de Dutch GP. Ook dit exclusieve nieuwsartikel zul je nergens anders lezen. Het bericht is uiteraard gecontroleerd en voor de volle 1,00 procent waar bevonden.

Het oude ronderecord van Lewis Hamilton op Circuit Zandvoort is zaterdagochtend aan diggelen gereden door Ans die op haar elektrische fiets onderweg was naar de Dirk voor wat kokosmakronen. ‘Piet, mijn man, had me al gewaarschuwd dat ik rustig aan moest doen met mijn elektrische fiets – het gaat toch harder dan je denkt’, aldus de 66-jarige Haarlemse.

Van haar stuk gebracht door alle drukte volgde Ans nietsvermoedend maar een groepje mensen op de elektrische fiets. ‘Ik vond het al zo vreemd dat ze allemaal petjes hadden met het nummer 33 of 1 erop’, zegt Ans. Ze volgde de F1-fans tot aan het circuit, waar Ans compleet de weg kwijt raakte. ‘Ik zag een rustige brede weg, ik dacht dat dat wel de uitgang zou zijn.’

Via de verlegde pituitgang trapte Ans het circuit op. Op dreef door de adrenaline, lichte paniek en de nietsontziende drang om een kokosmakroon te eten vloog Ans in een tijd van 1 minuut en 7 seconden over het circuit. ‘Ik haalde een jonge knaap in met zo’n overdreven spoiler op z’n auto. Hij zei dat het zogenaamd een hybride was, maar dat geloof ik niet’, herinnert Ans zich.

Helaas wordt de rondetijd van Ans niet officieel erkend, aangezien de tijd niet tijdens een race is gezet. Voorlopig mag Lewis Hamilton nog de snelste raceronde noteren van 1 minuut en 11,097 seconden. Audi heeft al aangegeven interesse te hebben in de elektromotor van Ans’ e-bike voor hun hybride aandrijflijn van 2026.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)