Gisteren tijdens de eerste en tweede vrije training kwamen we erachter dat Red Bull er wederom erg sterk uitziet. Verstappen rijdt tijdens beide trainingssessies op vrijdag de snelste tijd. Vandaag mogen de coureurs nog één keer oefenen tijdens de 3e vrije training van de GP van Saoedi-Arabië van 2023 voordat we vanavond gaan kwalificeren.

De zaterdag van Nyck de Vries begint niet geweldig. De Nederlandse coureur komt tijdens deze training niet in actie. Het team heeft een probleem in de motor ontdekt waardoor er een nieuw blok in de auto moet komen. We zien zijn AT23 de hele training op de bok staan terwijl er flink aan gesleuteld wordt. Laten we hopen dat het team voor de kwalificatie klaar is met de werkzaamheden.

Max Verstappen gebruikt in het begin van de de derde training de harde band. Daarop is hij slechts 0,3 seconde trager dan teamgenoot Pérez die de snelste tijd rijdt op de zachte band. Wanneer Verstappen ook overstapt op het zachte rubber rijdt hij de snelste tijd. Achter de Red Bulls zit het veld dicht bij elkaar. Aston Martin en Mercedes lijken het elkaar moeilijk te gaan maken.

Verwachting voor de bandenstrategie

Op basis van de vrije trainingen schrijft Pirelli dat het snelheidsverschil tussen de zachte en medium band 0,4 seconde is. Het gat tussen de zachte en harde band is dan weer 1,2 seconden. Mario Isola van Pirelli voorspelt de bandenstrategie: ‘De constant evoluerende baan en verbeteringen aan de setup die de teams maken in VT3 suggereren dat een één-stop-strategie waarbij medium en zacht gebruikt wordt, het meest aannemelijk is.’

3e vrije training van de GP van Saoedi-Arabië in 2023

  1. Max Verstappen
  2. Sergio Pérez
  3. Fernando Alonso
  4. Lance Stroll
  5. Lewis Hamilton

Hoe laat begint F1 in Saoedi-Arabië?

Zaterdag 18 maart
Kwalificatie: 18:00 uur – 19:00 uur

Zondag 19 maart
Race: 18:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)