The Crew draait al op Xboxjes, Playstations en Windows-machines sinds 2014. Een jaar later kwam de uitbreiding Wild Run en nu is hier The Crew: Calling All Units. Waar je voorheen een straatraceboefje was, zijn de rollen hier omgedraaid: je mag nu op jacht naar illegaal racend tuig.

Het decor voor The Crew is een gigantische (nee echt, gi-gan-tische) open wereld gebaseerd op Amerika. Steden als Detroit, New York en Chicago zijn allemaal in de kaart verwerkt. Als je van de ene naar de andere kant wilt rijden, kun je maar beter wat roadtrip-voer inpakken: je bent bijna drie kwartier onderweg. Als je nergens tegenaan knalt.

De speelbare vierwielers zijn allemaal echte auto’s. Dus geen vreemde kopieën zoals in GTA, maar gewoon een Nissan 370Z of een Ford F-150. De charme van het spel is dat je alle auto’s kunt modificeren voor een specifiek doel. Een Porsche Cayman ombouwen tot modderverslinder? Geen probleem. Kort door de bocht (haha) is het de bedoeling om zoveel mogelijk races te winnen en dat je gaandeweg vordert in een slappe verhaallijn. The Crew: Calling All Units geeft je twee nieuwe speelmodi: het vervoeren van illegale goederen (hoi, GTA) en het pakken van het boeventuig.

De gameplay is gemakkelijk te begrijpen: achtervolg de wetsovertreder en zet hem klem. Als je zeven seconden lang dicht genoeg in de buurt bent, is de boef gearresteerd. Als je de misdadigers kwijtraakt, ram je op een knopje en teleporteer je jezelf terug in de actie. Een bijzonder flauwe en onrealistische toevoeging. Toffe gadgets zoals een EMP zijn wel weer leuk gevonden. Voelen we ons toch een beetje James Bond.

Na de eerste missie krijg je een politieauto aangeboden. De kinderachtigheid gaat daar verder: een Fiat 500 monstertruck staat tussen de beschikbare boevenvangers. Echt? Het was ongetwijfeld ‘breng je kind mee naar je werk’-dag op het kantoor van Ubisoft. Goed, je bent natuurlijk niet verplicht om het kinderspeelgoed te kiezen of om de valsspeelknop te gebruiken. Die politie-Pagani Huayra willen we trouwens best. Voor nu kiezen we de Mercedes GLC 250 als criminelenpakker (want die is gratis) en zetten onze politiepet op.

Het rijden is wat we gewend zijn van The Crew. Vermakelijk en gemakkelijk te spelen met een controller. Realistisch genoeg om niet frustrerend te zijn en makkelijk genoeg om het entertaining te houden. De auto’s hebben allemaal hun eigen weggedrag. De GLC rijdt vrij lomp, zoals je van een SUV verwacht; een Aston Martin is daarna een verademing. En als je even geen zin hebt in een missie pak je een van je auto’s uit de garage en ga je dwars door de open wereld rijden. Letterlijk: tuinhekjes en struiken zijn niet veilig. The Crew: Calling All Units is groot en uitgebreid genoeg om je uren te vermaken. Het grijpt je niet vast om je vervolgens nooit meer los te laten, maar het is een fijne game om te hebben om loze uren te vullen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie