Elk jaar kijken F1-gekkies er reikhalzend naar uit: digitaal in de laagvliegers van Max Verstappen, Lewis Hamilton of Sebastian Vettel stappen. We hebben voor deze gamers bijzonder goed nieuws: de releasedatum van F1 2019 is bijna twee maanden eerder dan normaal. Op 28 juni 2019 komt de game uit.

Waarom is de releasedatum van F1 2019 niet gewoon in maart?

F1-teams doen altijd zeer geheimzinnig over de specificaties van hun auto’s. Dit, uiteraard, om de concurrentie voor te blijven. De hele winter hebben ze als een idioot zitten rekenen en testen om de beste F1-auto te ontwikkelen. Zelfs de ontwikkelaar van de officiële F1-game mag de specificaties en afstellingen niet weten.

Daarom moet ontwikkelaar Codemasters voor F1 2019 (en voor alle games die eraan voorafgingen) zelf aan de hand van de races de digitale replica’s ontwikkelen. Ze zijn nu dus druk de races aan het bekijken en de boel aan het analyseren. Daarna nodigen ze vaak echte coureurs uit om de game te testen. Dit jaar krijgen ze echter ook wat hulp van de F1-organisatie.

Dit jaar werkte Codemasters voor het eerst samen met het technische team van F1 waardoor ze de releasedatum van F1 2019 al in juni kunnen noteren. Deze samenwerking is waarschijnlijk het resultaat van Liberty Media’s doelstelling om ook een jonger publiek aan te spreken met F1. En wat spreekt de jongere generatie meer aan dan games?

Wat is er dit jaar nieuw bij F1 2019?

Speciaal voor multiplayer-races kun je een F1-auto kiezen die specifiek ontworpen is voor het spel met hulp van Ross Brawn en Pat Symonds. Net als in Gran Turismo en Forza kun je de kleuren en stickers op de auto zelf kiezen. Wanneer de teams zich opmaken voor de GP van Oostenrijk, kun jij instappen in F1 2019. Kijk hieronder de eerste beknopte trailer.

F1 2019: eerste trailer en releasedatum

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)