Ford gaat liefhebbers helpen met het ombouwen van hun bestaande benzineauto’s naar elektrische voertuigen. Zo kun je nu bij Ford Performance Parts in Amerika de Eluminator bestellen, een losse elektromotor met 281 pk en 430 Nm. De prijs is omgerekend zo’n 3.300 euro voor alleen de motor. Je moet dan zelf nog een batterijpakket regelen en een unit om de boel aan te sturen. Om de nieuwe hardware te showen, bouwt het merk deze elektrische Ford F-100.

De elektrische Ford F-100 ‘Eluminator’ gebruikt twee van deze elektromotoren voor een systeemvermogen van 480 pk en 860 Nm. Een flinke stap omhoog van het standaard vermogen van nog geen 200 pk. De nieuwe elektromotoren lijken sterk op de motoren in de Mustang Mach-E GT. Welke batterijen en hoeveel er in de pick-up liggen, deelt Ford niet. Ook de actieradius is niet bekend, maar dat maakt voor een paradepaardje ook weinig uit.

Niet alleen elektromotoren voor de elektrische Ford F-100

De uitstootloze pick-up is gespoten in de kleur Avalanche Gray met koperkleurige accenten. Hij staat op een setje 19-inch wielen van Forgeline in dezelfde kleurstelling. Het interieur is ook grondig herzien met een nieuw stuur, een dik audiosysteem en scherpjes in plaats van tellers. Ook het grote verticale scherm van de Mach-E vindt zijn weg naar het interieur van de F-100. De pick-up staat op de beursvloer van SEMA in Las Vegas.

Crate Engines

In Amerika is het heel gebruikelijk dat je losse motoren gewoon in de webshop van de fabrikant kunt bestellen. Chevrolet biedt bijvoorbeeld ook losse V8-motoren aan. Is zo’n elektrische conversie nou niet helemaal jouw ding, dan kun je voor omgerekend 4.700 euro bijvoorbeeld de 5,0-liter V8 van de Ford Mustang kopen. Deze is goed voor bijna 500 pk. Het scheelt dat je dan geen batterijpakket ergens in de auto hoeft te verstoppen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie