Hoe doen ze dat toch altijd weer? Need for Speed stelt bijna altijd teleur met slechte physics en een net iets te dunne verhaallijn, en tóch zitten we bij elke nieuwe editie als een kind op pakjesavond te wachten op de eerste trailer.

De nieuwste editie luistert naar de naam Need for Speed Heat en de eerste trailer is net vrijgegeven. Binnen tien seconden is duidelijk waarmee we te maken hebben: politiesirenes en een iets te moeilijke voice-over van een vrouw die duidelijk iets tegen ‘het systeem’ heeft. En helaas, geen B-acteur voor wat guilty pleasure-acteerwerk.

In Need for Speed Heat speel je een karakter met een dubbelleven. Overdag doe je legaal mee aan de Speedhunter Shakedown, een raceserie waar je poet verdient. In de avond bouw je aan je reputatie tijdens illegale straatraces, waar de politie maar wat graag een stokje voor steekt. Tussendoor rijgen filmpjes het verhaal aan elkaar.

De heldenauto lijkt voor deze uitgave een Polestar 1 te zijn met enorme wielkasten en flink steigerwerk achterop. Aan de hand van de eerste trailer (waar je eigenlijk geen conclusies aan vast mag hangen) lijkt Need for Speed Heat niet heel vernieuwd te zijn. Payback was ook geen hoogvlieger, maar uiteindelijk best vermakelijk.

Wel komt er meer mogelijkheid tot tuning. ‘We geven spelers meer mogelijkheden dan ooit tevoren om zichzelf uniek en bekend te maken’, zei Riley Cooper, Creative Director van Ghost Games. ‘Het is duidelijk dat onze fans meer auto’s, meer aanpassingsmogelijkheden, en meer uitdagingen willen, dus we pakken elk aspect aan.’

De releasedatum van de nieuwe Need for Speed Heat is 8 november. Het spel komt op de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Voor die tijd zullen we je meer informatie over de game voorschotelen.

Need for Speed Heat: de eerste trailer

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)