Aan die ene hovercraft-fanaat in Nederland: het is je gelukt. Na honderden brieven heeft Ubisoft ook jouw favoriete vervoersmiddel in The Crew 2 gedeponeerd. Samen met boten en vliegtuigen. Combineer dit met de enorme kaart van Amerika en je hebt op papier een spel waarin je uren kunt dwalen. Maar wil je dat ook?

Ergens wel. Want in welk ander spel kun je in een buggy driften in de Grand Canyon door de gouden gloed van de zonsondergang, of een Cannonball Run van 40 minuten doen in een Ferrari 458 Speciale? Of met een vliegtuig door de Golden Gate Bridge vliegen om daarna op het Vrijheidsbeeld te proberen te landen? Oprecht: op het moment van schrijven hebben we weer zin om The Crew 2 aan te slingeren.

Het perfecte spel?

Nee, we moeten even kritisch zijn. De kaart is haast identiek aan de eerste uitgave van The Crew. Je zou denken, of eigenlijk verwachten, dat ze in vier jaar tijd de boel iets beter zouden hebben uitgewerkt. Maar helaas: de graphics zijn ondermaats, de kaart mist detail en de sfeer zoals je ‘m wel krijgt in Forza Horizon ontbreekt.

De kaart zou uren ontdek- en roadtripvertier moeten bieden. En als je met z’n tweeën online dwars door het land van de vrijheid boendert, vermaak je je prima. Op dat moment maak je het zelf leuk. Maar dat is, wat ons betreft, eerder de taak van het spel. Het moet drukker zijn op straat en er moet meer te beleven zijn.

Toch geeft de grote map wel echt het gevoel van een roadtrip wanneer je samen met vrienden op pad gaat. De omgeving is veranderlijk en wie ooit in Amerika is geweest, zal zeker bepaalde dingen herkennen. Overigens ben je in The Crew 2 nooit verplicht om zelf de grote afstanden af te leggen. Heb je daar geen zin in: selecteer op de kaart een evenement en teleporteer erheen.

Roadtrippen is dus niet verplicht

Wat dan dus overblijft, is het racen zelf. Het is vermakelijk, maar daar is ook alles mee gezegd. Zet direct alle hulpsystemen uit, want het rijden is echt eenvoudig genoeg. De tegenstanders zitten met een onzichtbaar elastiek aan jou gebonden waardoor ze ook vaak raar weggedrag vertonen. Ze remmen midden in een bocht om je te laten passeren en schieten op de vreemdste plekken ineens weer voorbij. Het voelt allemaal gekunsteld.

Het spel biedt een enorme diversiteit een disciplines. Straatracen, circuitracen, driften, offroaden en dragracen zijn enkele voorbeelden. Elke auto kun je aanpassen aan je eigen smaak. We hadden graag wat meer smaakvolle velgen gezien, en een mogelijkheid tot het aanpassen van bijvoorbeeld de rijhoogte of breedte van de wielen. Wel kun je al je creativiteit loslaten in de sticker-editor. Of je bent lui en kiest een bestaande bestickering van een andere gebruiker.

The Crew 2 lijkt de beste elementen van Forza Horizon en Need for Speed Payback te willen combineren, maar mist juist de elementen die die twee games zo vermakelijk maken. Het is net als het leven: je moet zelf de slingers ophangen. En als je dat doet, kun je je prima vermaken met The Crew 2.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)