De eerste Project Cars verkocht best lekker. En dat betekent meer budget voor deeltje twee en een groter potje voor de marketingafdeling. De paarse broeken spenderen het zakgeld aan een handvol mini-documentaires. En die zijn best tof.

In As Close As It Gets zie je hoe de ontwikkelaars van Project Cars 2 samenwerken met McLaren. Zelfs voordat de nieuwe McLaren 720S zijn snoet liet zien aan de wereld, mocht het team van Slighty Mad Studios rijden in de nieuwe Super Series om hem zo realistisch mogelijk in het spel te verwerken.

Het eerste resultaat? Volledig ruk. Chris Goodwin, McLarens opper-testrijder, herkende niets van ‘zijn’ McLaren 720S. De complexe actieve ophanging van de McLaren bleek een buitengewone uitdaging om in het spel te interpreteren.

Samen met medewerkers van Pirelli en McLaren gingen de ontwikkelaars van Project Cars 2 nogmaals aan de slag met de 720S. Na ellendig lang bijschaven en fine-tunen mocht Chris Goodwin weer plaatsnemen achter het stuur. ‘Realistischer dan de McLaren 720S in Project Cars 2 wordt het niet’, is zijn oordeel. Daarbij moet wel gezegd worden dat de McLaren 720S het vlaggenschipmodel is van het spel. En daar doe je natuurlijk extra goed je best voor.

Video: Zo realistisch wordt Project Cars 2

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie