De Grand Prix van Nederland kan officieel doorgaan na de uitspraak van de rechtbank eerder vandaag. Het kort geding dat milieuorganisatie MOB aanspande tegen de organisatie van de GP werd afgewezen. TopGear sprak met Robert Doornbos om zijn mening te vragen over de stikstofdiscussie rondom de GP van Nederland.

Knap van de organisatie

‘Je moest deze stikstofrechtzaak niet onderschatten’, zegt Doornbos. ‘De meneer die de rechtszaak aanspande, heeft er ook voor gezorgd dat we nu 100 km/u rijden in Nederland. Dus hij krijgt nog weleens wat voor elkaar.’

De oud-F1-coureur is blij met deze uitspraak van de rechter. ‘Je moet niet te ver gaan. Ik ben er echt wel een beetje ziek van dat er zoveel hobbels zijn geweest om de GP voor elkaar te krijgen. En dat terwijl dit de enige commerciële Grand Prix is van de kalender zonder ondersteuning van de overheid. Het is superknap wat Bernhard en zijn partners voor elkaar hebben gekregen. Ik kan daar als ondernemer alleen maar respect voor hebben.’

Erg kinderachtig

‘Er is één dag dat Nederland op de kaart wordt gezet, dat iedereen werk heeft en dat alle hotels volgeboekt zijn. Ik vind het dan erg kinderachtig dat er bijvoorbeeld een vliegtuigshow van Red Bull afgelast wordt. Zou dat ene vliegtuigje nou echt zoveel verschil maken?’ En Robert twijfelt ook niet over de uitstoot die de Formule 1-auto’s zelf veroorzaken. ‘Een heel seizoen racen op snelheid stoot evenveel uit als een Boeing 747 die de Atlantische Oceaan overvliegt.’

Reacties

 • Hendrik heeft op 1 september 2021 geschreven:

  Fantastisch dat de GP doorgaat. Wanneer mensen naar het strand in Zantvoort (of elders) gaan stoten ze ook Co2 uit. Het effect van die paar (hybride) F1 auto’s zelf is verwaarloosbaar.

  Reageer
 • Mark heeft op 1 september 2021 geschreven:

  Maar we mogen natuurlijk wel allemaal met het vliegtuig de wereld rond om op vakantie te gaan.
  Daarnaast besteld iedereen zijn goedkope meuk op Ali, kijk voor de grap eens waar je eten uit de supermarkt vandaan komt.
  Er is ontzettend veel uitstoot te besparen door lokaal te kopen, er is overal wel een boer in de buurt die vlees van eigen vee verkoopt, verse melk, eieren, aardappelen. Maar nee, iedereen wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten waardoor ons eten op de goedkoopst mogelijke manier geproduceerd moet worden en vanover de hele wereld naar Nederland getransporteerd moet worden.
  Denk daar maar eens aan als je gaat zitten muggenziften over een evenement.

  Reageer
 • Wouter heeft op 1 september 2021 geschreven:

  Ja, gewoon doorgaan met koolstofdioxide uitstoten! Geen probleem als het hier over een paar jaar 45 graden wordt!

  • Henk heeft op 1 september 2021 geschreven:

   Zeur niet man kijk verder dqn je neus lang is .Deze aarde is groter dan alleen NL.Zo een race maakt geen bal uit.

   Reageer
  Reageer
 • Ruud heeft op 1 september 2021 geschreven:

  Gezeur zeg. Tata steel zit op 5 km afstand.

  Reageer
 • Helemaal mee eens! heeft op 1 september 2021 geschreven:

  Het moet eens klaar zijn met die milieu engerds!

  • Milieu engerd heeft op 2 september 2021 geschreven:

   Geen zorgen, nog even zo doorgaan en dan krijgen de milieu engerds gelijk. Dan is het meteen klaar met de milieu engerds, overigens ook met u en de rest van de wereld maar daar hebben we het niet over.

   • Peter heeft op 3 september 2021 geschreven:

    Stop die milieu terreur eens. Op het milieu letten is prima maar laat het niet alles bepalend zijn.

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Gerard heeft op 1 september 2021 geschreven:

  Helemaal gelijk

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)