Voor de zomerstop zag dit seizoen er nog somber uit voor Ferrari. In Hongarije werden Vettel en Leclerc bijna ingehaald door koplopers Verstappen en Hamilton. Maar afgelopen weekend was Ferrari plotseling de dominante auto op Spa-Franchorchamps. Heeft de chef bij Ferrari speciale middeltjes in de pasta gedaan bij Vettel en Leclerc?

De verklaring is eigenlijk net zo simpel: topsnelheid. De combinatie van de motor en de set-up zorgden ervoor dat de Ferrari’s vrijwel onaantastbaar waren op het rechte stuk. Hamilton had zelfs de grootste moeite om een veel tragere Vettel met DRS in te halen. Voeg aan die mix een uitstekend presterende Leclerc toe en de eerste overwinning van Ferrari dit seizoen is een feit.

In Hongarije vind je amper rechte stukke asfalt, waardoor Ferrari hun grootste troef in de prullenbak kon werpen. Op Spa hoef je het hele gedeelte van La Source tot aan Le Combs niet je voet van het gaspedaal te halen in een F1-auto. Daar is topsnelheid dus juist erg effectief.

De gevolgen voor de rest van het seizoen

Volgende week is de GP van Italië wat veelal de ‘Temple of Speed’ wordt genoemd. De Tifosi kunnen dus uitkijken naar een overwinning van Ferrari op Monza. De rest van het seizoen zal echter minder makkelijk verlopen voor Vettel en Leclerc. Gisteren bleek ook dat de SF90 niet lief is voor de Pirelli-banden. Vooral op de hardere banden gaat het tempo hard achteruit. Volgende week is dus de grootste kans voor Ferrari om nogmaals te winnen.

Stand Formule 1-kampioenschap na de GP van België 2019

  1.  L. Hamilton 268
  2.  V. Bottas 203
  3.  M. Verstappen 181
  4.  S. Vettel 168
  5.  C. Leclerc 157
  6.  P. Gasly 65
  7.  C. Sainz Jr. 58
  8.  D. Kvyat 33
  9.  K. Räikkönen 31
  10.  A. Albon 26
  11.  L. Norris 24
  12.  D. Ricciardo 22
  13.  S. Pérez 21
  14.  N. Hulkenberg 21
  15.  L. Stroll 19
  16.  K. Magnussen 18
  17.  R. Grosjean 8
  18.  A. Giovinazzi 1
  19.  R. Kubica 1
  20.  G. Russell 0

Foto: Ferrari

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)