Het tijdsverschil tussen Japan en Amerika zal niet de enige reden zijn waarom de F1-coureurs deze week wakker liggen. Er staat dit jaar veel op het spel voor veel coureurs – onderaan en bovenin de puntenlijsten. Laten we beginnen met Max Verstappen.

Vorig jaar bestormde hij vanaf de zestiende plek het rijdersveld en wist op de vierde plaats terecht te komen. Met een gewaagde inhaalactie piepte hij op het laatste moment Kimi Räikkönen voorbij en hij kwam als derde onder de geblokte vlag door. De raceleiding gaf Verstappen echter vijf seconden straftijd omdat hij de bocht afsneed tijdens het inhalen.

Tijd voor revanche, dus. Niet alleen om te compenseren voor een jaar terug, maar om de broodnodige punten af te pakken van Räikkönen. Verstappen loopt 23 punten achter op de Fin. Een vierde plek in het kampioenschap is nog altijd haalbaar. Aanpoten en doorpakken voor Verstappen – de twee zijn enorm aan elkaar gewaagd en elk puntje is er eentje.

Hamilton kan wereldkampioen worden

Er is voor Lewis Hamilton niet veel meer nodig om wereldkampioen te worden. Als Hamilton eerste wordt en Vettel derde, is Hamilton wereldkampioen. Als Mercedes dus een één-tweetje zet, is het spel gespeeld. Een kat in het nauw maakt echter rare sprongen, dus wie weet tovert Vettel nog iets uit de hoed.

The best of the rest

Achterin het veld rijden drie coureurs met elk 53 punten op zak. Sergio Pérez, Kevin Magnussen én Nico Hulkenberg strijden om de zevende plek. Als Alonso wonder boven wonder ineens een ijzersterke race rijdt, kan de zevende positie in het kampioenschap ook voor hem zijn. Hij loopt maar drie punten achter op de andere drie.

Oh, en de foto’s boven dit artikel? Die hebben weinig met Texas te maken. Die zijn van Max Verstappen in de RB7. Hij mocht de oude F1-auto voor een geinige fotoserie rijden door fotogenieke gebieden zoals de Rocky Mountains, het strand van Miami en mooie plaatsen in Utah.

TopGears voorspelling voor de GP van Amerika 2018

01. Lewis Hamilton
02. Sebastian Vettel
03. Max Verstappen

Data en tijden van de GP van Amerika 2018

Lengte: 5,513 kilometer
Aantal bochten: 20
Aantal ronden: 56
Meeste overwinningen: Lewis Hamilton (6)
Ronderecord: 1:37,766 (Sebastian Vettel, 2017)
Bandenkeuze: Soft, Supersoft, Ultrasoft

vrijdag 19 oktober 2018
1e vrije training: 17:00 – 18:30 uur
2e vrije training: 21:00 – 22:30 uur

zaterdag 20 oktober 2018
3e vrije training: 20:00 – 21:00 uur
Kwalificatie: 23:00 – 00:00 uur

zondag 21 oktober 2018
Race: 20:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)