Bakoe was en knaller met drama en spektakel. Maar als je twee jaar geleden naar de F1-race in Frankrijk hebt gekeken, weet je dat de adrenaline over het algemeen minder rijkelijk vloeit bij een race op het Circuit Paul Ricard. Ondank de 167 mogelijke configuraties die het circuit kan hebben, slaagt de GP er niet in om een race te creëren waarbij de inhaalacties je om de oren vliegen. Daarnaast is er door de hoofdpijnveroorzakende blauwe en rode lijnen rondom de baan genoeg marge voor fouten en zien we hier ook geen chaotische races als in Azerbeidzjan.

Maar toch is er, heel misschien, een klein lichtpuntje aan de horizon. Na zes GP’s heeft Verstappen een voorsprong van slechts vier punten op Lewis Hamilton. De twee coureurs zitten met de combinatie van hun materiaal en kwaliteiten zo dicht bij elkaar, dat we ze in bijna alle races tot nu toe om hetzelfde stukje asfalt zagen vechten. Zelfs als inhalen lastig blijkt te zijn, kan de race alsnog spannend worden als een van de twee coureurs de ander opjaagt.

In de vorige edities was Mercedes dominant op dit circuit, maar in die jaren zat Red Bull nog rond deze tijd half in de winterslaap. En op dit moment is Red Bull juist met een sterke reeks races bezig. De goede resultaten in het verleden voor Mercedes op Paul Ricard zijn dus zeker nog geen garantie voor de overwinning. Daarnaast is het ook interessant om te zien of Ferrari ook hier mee kan doen in de top, en of McLaren opnieuw snel is. We gaan het aankomend weekend zien tijdens de GP van Frankrijk.

Data en tijden van de GP van Frankrijk 2021

Vrijdag 18 juni 2021
1e vrije training: 11:30 uur – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur

Zaterdag 19 juni 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 20 juni 2021
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)