Max Verstappen staat op de vierde plek tijdens de GP van Frankrijk als de rode lichten boven de startlijn doven. Na een dramaloze start probeert Sainz direct tevergeefs de vierde plek te pikken waarna Max Verstappen de derde plek van Leclerc probeert de gappen. Beide coureurs falen en in de beginfase beuren er niet veel spannende dingen.

Terwijl iedereen de pitsstraat in vliegt, blijft Vettel wat langer buiten. Hij schiet naar de tweede plaats. Zodra Vettel voor nieuwe banden gaat, is het even spannend. Kan Max Verstappen zijn vierde plek weer terugpakken. Dat lukt, en Vettel moet de jacht op Verstappen weer inzetten.

Gedurende race gebeurt er voorin het veld weinig. Hamilton breekt het baanrecord twee keer achter elkaar, waarna Bottas hem overtroeft. Toch is Valtteri niet snel genoeg om zijn teamgenoot te pakken. Hamilton, Bottas, Leclerc, Verstappen en Vettel blijven op gelijke afstand van elkaar.

Verderop het veld rijden Sainz en Norris van McLaren. Norris rijdt achter zijn teamgenoot en klaagt dat hij nét niet snel genoeg is om in te halen, maar dat Sainz te langzaam rijdt. Hij krijgt opdracht van het team om geen DRS in te zetten om Sainz in te halen. De auto van Norris kampt met een hydraulisch probleem en moet zijn meerdere erkennen aan de coureurs achter zich.

In de 51ste ronde meldt Verstappen over de radio dat z’n banden slecht worden. Een ronde later gaat Vettel, die nog altijd op de vijfde plek vertoeft, de pits in om een set rode banden te monteren met als doel de snelste baantijd te pakken.

Hamilton pakt in zijn laatste ronde een nieuw baanrecord, maar dat wordt direct weggesnoept door Vettel die de snelste tijd van de race neerzet. Uiteindelijk eindigt de slaapverwekkende race in grote lijnen hetzelfde als hij begon met Hamilton op één, Bottas op twee en Leclerc op drie. Verstappen valt nét buiten het podium.

Uitslag van de GP van Frankrijk 2019

01. Hamilton
02. Bottas
03. Leclerc
04. Verstappen
05. Vettel
06. Sainz
07. Ricciardo
08. Räikkönen
09. Hülkenberg
10. Norris

Foto: Red Bull Content Pool, Mercedes en Ferrari

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)