Supercars zijn tof, maar ook vermoeiend. Klauteren over dorpels, je uitstrekken naar de vleugeldeuren, klappertanden over kinderkopjes. Het is afzien hoor, vergis je niet. Gelukkig zijn er bedrijven als Abt die gewoon even een luxe limousine bij z’n kladden pakken en er supercarprestaties in proppen. Dan krijg je iets als deze Abt Audi S8: 700 pk, 880 Nm en van 0 naar 100 in 3,4 seconden. Ja, met een sedan van 5,18 meter.

De standaard S8 is al niet heel kinderachtig, met z’n 571 pk, 800 Nm en een 0-100-tijd van 3,8 seconden. Maar Duitse tuners zouden geen Duitse tuners zijn als méér voor hen niet altijd beter was. Daarom rust Abt de biturbo V8 van de Audi S8 uit met een nieuwe ECU, en verder eigenlijk niets. Zo simpel is het. Als je wilt, kunnen ze de topsnelheid voor je ophogen naar 270 km/u.

Mocht je geen prijs stellen op het standaard uiterlijk, dan kun je gaan voor een koolstofvezel spoilertje op de kofferbak. Op verzoek monteert Abt op je Audi S8 een set van hun 20- of 21-inch wielen. In het interieur zijn er volgens Abt ‘subtiele hints’ te installeren, zoals een startknop of pookknop, ‘zodat passagiers weten dat ze niet met een standaard S8 onderweg zijn’. In zo’n goed geïsoleerde limousine kun je ze buiten in ieder geval niet horen gillen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie