Dit jaar nog krijgen we een nieuwe Need for Speed. We zetten op een rijtje wat er tot nu toe bekend is over de race-, crash- en tuning-game. De titel krijgt ongetwijfeld een stoere toevoeging in de lijn van Rivals en Payback. We noemen de game voor nu, totdat de titel bekend is, nog even Need for Speed 2019.

Releasedatum Need for Speed 2019

De exacte releasedatum van Need for Speed 2019 is nog niet bekend. Ontwikkelaar Electronic Arts bevestigt dat de game tegen het einde van het jaar verschijnt. De vorige NFS kwam in november van 2017 uit. Verwacht dat de game dus net op tijd voor de Sinterklaas- en kerstinkopen in de winkels ligt.

Moet je uitkijken naar Need for Speed 2019?

Ja en nee. Neem je het niet zo nauw met de natuurwetten en kun jij het door de vingers zien dat de auto’s soms ronduit slecht rijden? Gaat het jou meer om het spektakel, het uiterlijk van de auto’s en het modificeren ervan? Dan is Need for Speed 2019 iets voor jou. Wil je voornamelijk realisme en geen frustratie voelen door in de weg rijdende tegenliggers, laat ‘m dan vooral liggen.

Wij parkeerden de vorige Need for Speed Payback al snel in de kast, maar op een loos moment vond het schijfje toch zijn weg richting de PlayStation 4. En toen hebben we de game toch van A tot Z met groot plezier uitgespeeld. Je moet even wennen aan de belachelijke wegligging en daarna kun je genoeg plezier beleven met de game.

Waar wij op hopen voor Need for Speed 2019

De ontwikkelaar wil voor nu vooral de nieuwe Star Wars Jedi: Fallen Order in de spotlight zetten en houdt de lippen stijf op elkaar over verdere details van de racegame. Als wij zo vrij mogen zijn, willen we een klein wensenlijstje op te stellen. In principe is het in één zin samen te vatten: wij willen nostalgie voelen.

Te beginnen: huur een stel B-acteurs (C of D mag ook) in om scènes tussen het racen in te filmen. De in clichés gedrenkte tussenfilmpjes zijn onze ultieme guilty pleasure. Het liefst zien we ook weer optredens van prominente figuren uit de tuning wereld. Nakai-San van Rauh-Welt Begriff bijvoorbeeld. Of drifter Mad Mike. Of de gasten van Hoonigan.

Verder mag van ons de tuning over de top uitgebreid zijn. We willen de mogelijkheid hebben om de ruitensproeiers op de motorkap te verchromen. Van hoogpolig tapijt ga je sneller rijden en een subwoofer achterin zorgt voor neerwaartse druk. Allemaal nutteloos en bovendien niet om aan te zien – maar wij willen de mogelijkheden hebben.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)