TechArt staat erom bekend Porsches niet met rust te kunnen laten, zowel visueel als motorisch. De twinturbo V8 in deze Sport Turismo produceert daarom nu 631 pk en 664 Nm koppel. Dat is 90 pk en 100 Nm meer dan het standaard model. Van de 0 tot 100 km/u sprint is er maar liefst een halve seconde tijd afgeschraapt: 3,4 seconden. TechArt doopt de Porsche Panamera Sport Turismo de GrandGT Supreme.

Wil je hem zien? Ga dan naar Genève

Zoals veel tuners traditiegetrouw doen, laat TechArt haar paradepaardje van dit jaar voor het eerst zien op de Autosalon van Genève.  Alle verfijning die de Sport Turismo uitstraalt is weggehaald en heeft plaatsgemaakt voor een schreeuwerige bodykit; uitgebouwde wielkasten, een dikkere achterkant en een nieuwe voorbumper. De GrandGT Supreme is lager gezet en rolt op 22-inch velgen. TechArt wil niets te maken hebben met de subtiliteit van het standaard model, zo blijkt. We zijn er nog niet helemaal over uit of dat erg is of niet.

Die kleurencombinatie is niet zo schreeuwerig

Dat klopt. Vanbuiten niet, tenminste. Gluur even door het raampje naar het interieur, waar ongeveer een volledige kudde koeien in verdween.  Groene, oranje en zwarte stiksels houden het leer bij elkaar dat zelfs op het dashboard en op de hemel zit.

Qua topsnelheden is er niets gemeld, maar 320 km/u moet makkelijk te halen zijn. Zeker als je je op een verlaten startbaan bevindt of toevallig in Duitsland bent. Klinken deze specificaties je als muziek in de oren maar vind je de bodykit afschuwelijk? Heb jij even geluk, TechArt biedt namelijk de bodykit en de motor-upgrade ook als losse pakketten aan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie