Max Verstappen heeft zojuist pole position veroverd in de kwalificatie van de GP van Nederland 2021. Lewis Hamilton pakte de tweede plek. Bottas en Gasly starten morgen vanaf de tweede startrij.

Q1 en Q2

Max Verstappen heeft in de eerste sessie van de kwalificatie genoeg aan Ć©Ć©n rondje om zich veilig te stellen. Zijn teamgenoot lukt het niet om Q1 te overleven. Op het laatste moment zakt PĆ©rez naar P16, wat niet goed genoeg is om door te gaan. Ook Vettel is niet snel genoeg in Q1. In zijn laatste ronde rijden de twee Haas-coureurs in de weg, waardoor hij zijn ronde niet kan afmaken.

In de tweede sessie kiest iedereen ervoor om hun snelle rondes op de zachte banden te rijden. De bandenstrategieƫn zullen dus morgen niet veel van elkaar verschillen tijdens de race. Met nog vier minuten te gaan komt er een rode vlag omdat Russell iets te hard zijn best doet en crasht aan het eind van zijn ronde. George kan zijn Williams nog wel terug naar de pitstraat brengen. Als de sessie weer verder gaat, vliegt gelijk de tweede Williams eraf. Latifi gaat hard de muur in en dat betekent het einde van Q2.

Q3

In de laatste twaalf minuten moet het gebeuren. Alle supporters op de grandstands wachten vol spanning af wie pole position gaat pakken op Zandvoort. Bij de eerste rondes is Max Verstappen bijna drie tienden sneller dan de Mercedessen. Na die eerste rondes duiken de coureurs weer de pitstraat in om nieuwe banden te halen.

Bij de laatste rondes weet alleen Verstappen zijn eigen tijd te verbeteren. Uiteindelijk komt Lewis Hamilton nog heel dichtbij de tijd van Verstappen, maar het is slechts genoeg voor de tweede tijd. Max Verstappen pakt pole position in de GP van Nederland voor de ogen van het uitzinnige thuispubliek. Hamilton start morgen naast hem op de voorste startrij. Bottas pakt P3 en Gasly P4.

Kwalificatie van de GP van Nederland 2021

01. Max Verstappen
02. Lewis Hamilton
03. Valtteri Bottas
04. Pierre Gasly
05. Charles Leclerc

Data en tijden van de GP van Nederland 2021

Zondag 5 september 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie