Wat een kwalificatie hebben we gisteren gezien. Kevin Magnussen zette na een bizarre kwalificatiesessie zijn Haas op pole position voor de sprintrace. We durven wel te zeggen dat de kwalificatie voor de sprintrace in Brazilië in de top 5 staat van beste F1-kwalifcatiesessies ooit. Vandaag keert de realiteit terug en gaan we nog een keer trainen voor we gaan racen.

Bij Williams rijdt Logan Sargeant de tweede vrije training. Hij is de beoogde opvolger van Nicholas Latifi. Daarvoor moet hij wel nog even zijn superlicentie halen. Om zeker te zijn van het speciale rijbewijs moet hij minimaal zesde eindigen in de F2. Sargeant staat nu derde, maar het gat naar P6 is maar negen punten met nog een race te gaan.

Het weer in Brazilië tijdens de sprint

Helaas voor ons is het stralend weer op Interlagos. Er hangen wel wat wolken boven het circuit, maar daar komt voorlopig niets uit. De voorspelling is dat het voorlopig droog blijft tijdens de sprintrace. Neemt niet weg dat we op Interlagos zijn waar je nooit zeker weet wat het weer gaat doen.

De training zelf is niet veel anders dan anders: de coureurs doen hun long runs, Latifi schiet er een keer af en Red Bull zit er goed bij. Verstappen en Pérez rijden in het eerste deel op de harde band om uit te testen of zij deze band tijdens de hoofdrace wil gaan gebruiken. Aan het einde van de sessie laat Verstappen de zachte band onder schroeven en rijdt de vijfde tijd. Ocon is het snelst. Met teamgenoot Alonso op P4 is Alpine het snelste team in VT2.

Bij Ferrari zijn ze nog steeds in shock. Na een nieuw hoofdstuk in het boek der bandendrama’s van het Italiaanse team start Charles Leclerc vanavond als tiende. Sainz begint straks op P5. Tijdens de tweede training zien de banden van Leclerc er erg slecht uit. De deeltjes rubber vliegen in het rond wanneer de Monegask aanremt. Ferrari komt niet verder dan een elfde en dertiende plaats.

Uitslag van de 2e vrije training van de GP van Brazilië 2022

  1. Esteban Ocon
  2. Sergio Pérez
  3. George Russell
  4. Fernando Alonso
  5. Max Verstappen

Hoe laat begint F1 op Interlagos?

Zaterdag
Sprintrace: 20:30 uur – 21:30 uur

Zondag
Race: 19:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)