Vorige maand berichtten we over de Toyota Supra-stuntauto uit The Fast and the Furious die geveild zou gaan worden. Wel, inmiddels is het betreffende Barrett Jackson-evenement in Las Vegas achter de rug. De F&F Toyota Supra werd afgehamerd op maar liefst 550.000 dollar, momenteel iets meer dan 460.000 euro.

De oranje Supra werd in de eerste film uit de reeks bestuurd door de inmiddels overleden Paul Walker. ‘Het is niet zomaar een Supra, het is dé Supra. Een van de meest legendarische auto’s in Hollywood’, aldus de veilingmeesters. ‘Een auto die een culturele revolutie teweegbracht.’

Dat is ie zeker: de F&F Toyota Supra heeft zonder meer de status van icoon bereikt. Dit exemplaar werd in The Fast and the Furious gebruikt voor een aantal rijshots, zowel binnen als buiten de auto. Ook in de tweede film uit 2003, 2 Fast 2 Furious, was hij te zien.

De aanpassingen aan de F&F Toyota Supra

De auto werd gebouwd door Eddie Paul van The Shark Shop in Californië. Hij is gespoten in een Lamborghini-kleur en draagt de inmiddels beroemde ‘gladiator’-stickers op z’n flanken. Ook is hij voorzien van een Bomex-voorspoiler en -zijskirts, een motorkap in TRD-stijl en een enorme aluminium achtervleugel van APR. De 19-inch racewielen maken het plaatje af.

Onderhuids vind je uiteraard Toyota’s 3,0-liter zes-in-lijn met turbo, hier gekoppeld aan een viertraps automaat. Er wordt niet gesproken over technische modificaties, dus of de koper voor zijn half miljoen dollar echt een ten-second car scoorde, valt te bezien. Geeft niets – de F&F Toyota Supra is legendarisch en daarom elke cent waard.

Advertentie

Reacties

  • Lotusfanatic heeft op 25 juni 2021 geschreven:

    Neen, geen motorische tuning, dat zie je toch op de foto. Redactie hallo? Heeft ook niet de typisch gele rolkooi. Veel geld, maar het was de stuntcar van de film.

    Reageer
  • Nick heeft op 23 juni 2021 geschreven:

    Dat is duurder dan een F355

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie